Nationale voorleesdagen op OBS De Klokkebei

02-02-2023
Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de nationale voorleesdagen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door het CPNB om het (voor)lezen te stimuleren. De doelgroep is kinderen van 0 tot 6 jaar en op OBS De Klokkebei doen we daar natuurlijk ook aan mee.

Voorlezen bevorderd het leesplezier, helpt bij het ontwikkelen van taalgevoel en zorgt voor vergroting van de woordenschat van kinderen. Dit alles zorgt vervolgens weer voor betere leerprestaties op school. En naast al deze voordelen is het vooral ook gewoon heel erg leuk!

Dit jaar staat het prentenboek: 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' centraal. Een vrolijk prentenboek dat heel herkenbaar is voor kinderen die er wel eens een puinhoop van maken. Onze leesconsulente van Bieb Op School, Carien Koch, heeft bij onze kleutergroepen dit grappige prentenboek voorgelezen. Zij maakte hierbij gebruik van een klein theatertje waar de kinderen de prenten in konden bekijken. Ook was er een liedje wat de kinderen hebben beluisterd.

De rest van de week hebben verschillende gasten voorgelezen in de groepen. Dit waren opa's of oma's, vaders en moeders, leerlingen van andere groepen of andere bekenden. En wat is er nou leuker dan dat er iemand in jouw klas komt voorlezen die jij kent?!